Hamsterhjulet är din bästa vän.

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Dreams

Att komma tillbaka efter 1,5 månads resande i Sydostasien, från vita stränder, sol och tagit dagen som den kommer, är det väldigt jobbigt att gå tillbaka in i verkligheten och börja springa i sitt hamsterhjul.
Strukturera upp sin vardag med jobb, fritidsaktiviteter (om jag nu har några, jag vet ärligt talat inte om jag hade några innan jag gav mig ut i världen) och tiden. Att allt ska passa in inom 24h och där sömnen ska vara en viktig del i det hela.
Får heller inte glömma bort att äta. Äta, äta och åter igen äta.
Det funkade inte så bra i höstas med 7 koppar kaffe och en bulle under dagen. Vill förändra mitt mönster men varför måste det vara så svårt?
Folk säger att det tar upp till 21-28 dagar att förändra ett beteende. Man får tro vad man vill. Tror inte riktigt det funkar så.
Hur gör folk, som inte har småbarn och som börjar runt kl 8-9 tiden på morgonen, till att gå upp klockan 5-6 hinna träna innan jobbet samt ätit en riktigt god frukost.
Jag själv vaknar med tankar om att inte lämna min säng, somnar om och vaknar 30 minuter jag börjar.
Då ska man hinna borsta tänderna, gärna få i sig något att äta (troligtvis inte), klä på sig rena kläder, fixar håret kanske till och med hinna med deo för att sedan stressar till tunnelbanan.
Hur ska jag göra för att kunna vakna upp piggare och kunna få ut mer av min dag?
Svaret kan vara att lägga sig tidigare men jag vill inte gå och lägga mig kl 20 på kvällen. Så det är inte ett alternativ.
Har du något tips? Har du svaret hur man bryter ett beteende t.ex. att sluta snooza på morgonen? Vill du hjälpa mig?
Kommentera gärna!