Kan vi ta en minut …

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Dreams

Kan vi ta en minut eller två och prata om normen. Alltså hur man blir förväntad att bete sig, gilla etc,  för att man till hör en ”kategori” bland människor!
Både i min föreställning och föreläsningar tar jag upp detta. Inte så mycket på djupet. Detta inlägg är även som en fortsättning på mitt förra inlägg.
Som många kanske vet är jag en homosexuell man! Jag ”tillhör” kategorierna man och homosexuell samt i kategorin ”homosexuell man”. Jag tillhör även som undersköterska, bokare, manager, föreläsare, musiker och många mer.
Det jag vill komma till är just normerna! Jag förväntas agera på ett sätt. När jag inte agerar på det sättet som förväntas av mig så blir jag utkastad från normen och blir aldrig insläppt igen. Då är jag annorlunda. Den udda personen.
Som en man, så förväntar samhället av mig att jag ska ha ett ”manligt” jobb. Vad nu det innebär?  Jag ska även ha en flickvän ( hur nu det ska gå till då varken bröst eller fiffi är något för mig). Jag ska då även senare i livet skaffa 2 eller 3 barn, hund, radhus, Volvo och etc. Vill kalla detta ett Svensson liv men jag tror inte att alla Svenssons lever detta liv. Jag kallar detta istället för den heterosexuella normen!
Det finns en norm till, jag kallar denna Homo normen. Där förväntas det av mig att jag ska gilla glitter och va ”tjejig” för att vara man. ( jag gillar ju glitter och kanske är lite ”tjejig” men alltså det har väl inget med min sexuellaläggning att göra? Eller det kanske har? Måste nog vara att jag lekte med barbies när jag var liten eller vad tror ni?) Jag kan inte säga att de som lever inom ”homo normen” är de själva som har skapat denna. Min tolkning är att denna norm är skapad av någon annan. Den kan absolut även vara skapad av de som lever inom ”homo normen” för att känna tillhörighet.
Jag vet oftast inte. Utan detta är bara mina tankar min tolkning och jag skriver detta inlägg för att jag är så trött. Jag är så trött att man ska behöva tillhöra något. Jag är så trött att behöva vara BÖG-UNDERSKÖTERSKE-MANAGER-BOKARE-MUSIKER-ARTIST-MAN-ADAM.
Vill bara vara Adam Warhester just nu.
Tänker nog även lite mycket ibland men tydligen passar det väldigt bra in i Adam Warhester -normen.