Foto: Kajsa Fogelberg

Monologföreställningen ”Kan jag få glittra nu?” är Adams berättelse om hans uppväxt. En berättelse om att växa upp som homosexuell i utanförskap och med mobbning.
Under nio utsattes han för mobbning. Hans föreställning har en stor igenkänningsfaktor och blandas med humor så som allvar.

Föreställningen tar upp viktiga ämnen som normer, unga HBTQ-personers häsla, utanförskap och mobbning.Nu ger han en röst för dem som inte vågar tala ut.
Föreställningen utmanar och ifrågasätter normer, och om mänsklighetens behov att sätta alla i fack.

” Mina föräldrar och lärare sa alltid;
– Lilla Adam, det är ingenting du ska bry dig om, Bryr du dig inte så slutar de.
Känner någon igen det här? Ja jag försökte ju. Mitt allra bästa. Att inte bry mig. Vet inte riktigt om det hjälpte, försökte i 9 år.”
Jag ska alltså inte bry mig om alla kräkningar, att de kallar mig julskinkan, få knuffningar, bli skrattad åt, få blickar och få känna att jag inte duger.”

Diskussion & frågeställning med Adam erbjuds efter föreställningen.
Längd: 60 min.

Föreläsning/workshops om mobbning och unga HBTQ-personer hälsa kan ges separat.

Av och med Adam Warhester

Han berättar om sina egna upplevelser från sin uppväxt, med svart humor och satir blandad med äkta och innerlig känsla samt en aldrig svikande medmänsklighet. 
Hans ärliga och raka berättelser griper tag om publiken, vars tystnad vid ett par tillfällen avbryts av spontana rungande
applåder. – Katrineholms tidning